UV Ozon Rening tar bort fett och lukt!
UV Ozon reningsteknik tar blixtsnabbt bort fett i en luftström, 90% av våra installationer är i restaurang ventilation. Vår utrustning förhindrar att fett byggs upp på väggarna i imkanalen, fläktar och insidan av aggregat. Detta minskar brandrisken avsevärt. Vi reducerar även lukter så att grannar inte behöver störas av matos. Inte konstigt att vi är en marknadsledande leverantör av luftrenare baserade på UV-ljus och generering av ozon.
UV Ozon reningsteknik använder den Nobelprisbelönat tekniken runt fotolys. Med hjälp av UV-ljus bryts fett och andra molekyler snabbt ner till ofarliga restprodukter. Samtidigt genereras även ozon som ytterligare förstärker reningsprocessen.
Detta medför fyra viktiga fördelar:
1. Minskade kostnader för rengöring av im-kanaler.
2. Minskar brandrisken.
3. Minskar lukt.
4. Ökar möjligheten för värmeåtervinning.
UV-rening är branschens mest använda och beprövade metod. En av de stora fördelarna är att det inte byggs upp fettavlagringar i ventilationskanalerna, vilket innebär att kostnader för rengöring av kanalsystemet minskar avsevärt.
Dessutom så minskar brandrisken betydlig som ger ökad trygghet för så väl personal som företagsekonomi. UV-utrustning möjliggör denna besparing av både pengar och miljöbelastning.
Vi tillsammans med Sued Vent hjälper er med Projektering, Ritningar, Bygganmälan, Kontroll Plan, Brandsäkerhet, Brandskydd dokument och installation!
Vi har oändliga möjligheter!
Kontakta oss för mer information
0704328888 eller info@qgastro.se
Brandskydd system!
Skydd mot fettbränder med Ansulex
Släcksystem R-102 med Ansulex släckvätska. Systemet är speciellt framtaget för brand i fritöser, grillar, filter och ventilationskanaler. Viktiga egenskaper är:
- Ansulex-vätskan ligger kvar och hindrar återantändning
- Systemet är såväl manuellt som automatiskt.
- Släckmedelsbehållarna tar liten plats och monteras normalt i rostfria skyddsskåp
- Ansulex släckvätska är ofarlig för personal och kan lätt tvättas bort efter släckning
Tillverkare av systemet är Ansul, ett av USA:s största brandmaterielföretag. Systemet uppfyller kraven enligt den amerikanska NFPA-standarden. Det är världens mest använda släcksystem för restaurangkök och används av bl a av ett flertal internationella hotell- och restaurangkedjor, t ex McDonald’s och Burger King.